Nie ma nic lepszego latem jak lekki obiad. Tym razem mowa o łososiu w towarzystwie mango i awokado.! <3
Co potrzeba.?
* filet łososia norweskiego
* mango
* awokado
* oliwa z oliwek
* sok z cytryny
* ryż
przyprawy:
* słodka papryka
* zioła prowansalskie
* pieprz
* sól
Sposób przygotowania:
Łososia kropimy sokiem z cytryny i przyprawiamy ziołami prowansalskimi oraz słodką papryką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku 20 min, w temperaturze 200 stopni. Mango i awokado myjemy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miseczki, dodajemy jedną łyżkę oliwy z oliwek oraz odrobinę soku z cytryny i przyprawiamy słodką papryką i ziołami prowansalskimi. Mieszamy dokładanie. Po 20 minutach wyciągamy łososia. Do naczynia żaroodpornego przekładamy nasz sos z mango i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut. Podajemy z ryżem.
15:10
Nie ma nic lepszego latem jak lekki obiad. Tym razem mowa o łososiu w towarzystwie mango i awokado.! <3 Co potrzeba.? * filet łosos...
# 38 Smak dnia - łosoś z mango
By
Little swallow photography
|
15:10
Leave a Comment
0 komentarze :