Mniam mniam mniam.! Kocham gotować.! Gdybym tylko miała większą kuchnię to bym z niej nie wychodziła wieczorami.
Dzisiaj kochani mam dla Was coś lekkiego, pysznego i zdrowego.!
Co potrzeba.?
* filety dorsza lub flądry (liczba filetów zależy od ilości osób)
* jeden średni brokuł
* średnia cebula
* czosnek
* ryż
* śmietana 18%
* sól i pieprz
* oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Ryż gotujemy. Rybę doprawiamy solą, pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Każdy filet osobno układamy na folii aluminiowej i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Cebulę obieramy i trzemy na tarce. Brokuły myjemy i dzielimy na małe różyczki. Oliwę z oliwek rozgrzewamy na patelni i szklimy cebulę. Po 5 minutach dodajemy brokuły i dolewamy 150ml wody. Doprowadzamy do wrzenia i przykrywamy pokrywą. Dusimy warzywa tak długo, aż brokuły będą miękkie. Następnie ściągamy pokrywę i odparowujemy wodę. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Rybę wyjmujemy z piekarnika i polewamy ją sosem brokułowym. Można podawać z ryżem lub z grzankami.
21:51
Mniam mniam mniam.! Kocham gotować.! Gdybym tylko miała większą kuchnię to bym z niej nie wychodziła wieczorami. Dzisiaj kochani mam dla ...
# 33 Smak dnia - Ryba w sosie brokułowym
By
Little swallow photography
|
21:51
1 comment
Polecam!
OdpowiedzUsuńBardzo pyszne, zrobiłam i będę robić często.