Nareszcie odniosłam sukces ciążowy i wraca mi apetyt na jedzenie mięsa. Dzisiaj razem z Marysią zrobiłyśmy Cannelloni.
Co potrzeba.?
* makaron cannelloni (rurki)
* 500g mięsa mielonego
* sos napoli Knorra
* 2 ząbki czosnku
* 200g startego żółtego sera
* 50g masła
* 2,5 szklanki mleka
* pieprz, sól
* olej
Sposób przygotowania:
Jest to mega proste i nawet szybkie danie. Do małego garnka wlewamy 250 ml wody i dodajemy sos w proszku napoli. Na patelni podsmażamy mięso mielone. Następnie dodajemy sos napoli i przyprawiamy do smaku. Makaronu nie gotujemy. Rurki z opakowania faszerujemy mięsem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Jeżeli ktoś woli takie miękkie rurki może polać wodą i wstawić do piekarnika na 5min pod przykryciem.
Sos beszamelowy: w rondelku rozpuszczamy masło i dodajemy do niego mąkę ciągle mieszając. Zalewamy to mlekiem i dodajemy pieprz i sól do smaku. Wyjmujemy nasze rurki z piekarnika, polewamy sosem beszamelowym i wkładamy do piekarnika na 10min. Następnie wyjmujemy, posypujemy serem i zapiekamy przez kolejne 10-15min.
16:52
Nareszcie odniosłam sukces ciążowy i wraca mi apetyt na jedzenie mięsa. Dzisiaj razem z Marysią zrobiłyśmy Cannelloni. Co potrzeba.? * m...
# 14 Smak dnia - Cannelloni
By
Little swallow photography
|
16:52
2
comments
jaka temperatura w piekarniku?
OdpowiedzUsuń200-250 stopni ;) trzeba uważać, żeby za bardzo się nie spiekło ;)
Usuń