Co potrzeba.? * makaron penne * puszka tuńczyka w oleju własnym  * 0,5 kg pieczarek * 3 łyżki śmietany 18% * pieprz * oliwa z oliwek ...

# 34 Smak dnia - Penne z tuńczykiem

By | 15:15 1 comment
Co potrzeba.?

* makaron penne
* puszka tuńczyka w oleju własnym 
* 0,5 kg pieczarek
* 3 łyżki śmietany 18%
* pieprz
* oliwa z oliwek

Sposób przygotowania. 

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki obieramy ze skóry, myjemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podduszamy pieczarki przez 5 min. Następnie dodajemy puszkę tuńczyka i 3 łyżki śmietany. Doprawiamy do smaku. 



Nowszy post Starszy post Strona główna

1 komentarz :

  1. Hihi :) prawie jak mój obiad z zeszłego tygodnia :) ale miałam makaron spaghetti i bez pieczarek :)

    OdpowiedzUsuń