Co potrzeba.? * 70 g makaronu penne lub świderki * 8 plastrów polędwicy * 1 pomidor * 1 puszka kukurydzy * 8 pieczarek * ser żółty do...

#11 Smak dnia - makaron z twarogiem

By | 22:39 Leave a Comment
Co potrzeba.?

* 70 g makaronu penne lub świderki
* 8 plastrów polędwicy
* 1 pomidor
* 1 puszka kukurydzy
* 8 pieczarek
* ser żółty do posypania
* 30 dag białego twarogu
* 120 ml bulionu
* 1 łyżka oliwy z oliwek
* 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente. Polędwicę pokroić w paski, dodać zmiażdżony czosnek i smażyć 3min na oliwie. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać pomidora pokrojonego w plastry, paprykę, pieczarki i odcedzoną kukurydzę. Po chwili dodać rozdrobniony twaróg i gotować 2 minuty. Dodać makaron, wmieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Doprawić do smaku i posypać serem żółtym.  Piec przez 10min w temperaturze 180stopni.





Przygotowanie 20min
porcja na 2 osoby
ok 800kcal
Nowszy post Starszy post Strona główna

0 komentarze :