* 70 g makaronu penne lub świderki
* 8 plastrów polędwicy
* 1 pomidor
* 1 puszka kukurydzy
* 8 pieczarek
* ser żółty do posypania
* 30 dag białego twarogu
* 120 ml bulionu
* 1 łyżka oliwy z oliwek
* 2 ząbki czosnku
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente. Polędwicę pokroić w paski, dodać zmiażdżony czosnek i smażyć 3min na oliwie. Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać pomidora pokrojonego w plastry, paprykę, pieczarki i odcedzoną kukurydzę. Po chwili dodać rozdrobniony twaróg i gotować 2 minuty. Dodać makaron, wmieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Doprawić do smaku i posypać serem żółtym. Piec przez 10min w temperaturze 180stopni.
Przygotowanie 20min
porcja na 2 osoby
ok 800kcal
0 komentarze :